Dichtbij of verder weg, klein of groot?

      Reacties uitgeschakeld voor Dichtbij of verder weg, klein of groot?

Een goede én een fijne fysiotherapeut. In mijn vorige blog schreef ik hoe je die kunt vinden. Waar is de praktijk gevestigd? Is het om de hoek, in je wijk of woonplaats of moet je er voor reizen? Een kleine praktijk of een grote, maakt dat wat uit? Wat er kan en wat er mag Alles kan en alles mag…. Read more »

Een goede én een fijne fysiotherapeut

      Reacties uitgeschakeld voor Een goede én een fijne fysiotherapeut

Een goede en een fijne fysiotherapeut vinden is een net iets andere weg dan sec een fysiotherapeut vinden. De fysiotherapeut is direct toegankelijk, je mag dus zelf kiezen naar wie je toe gaat. Een fysiotherapeut vinden Dat is niet zo moeilijk: er is via allerlei wegen veel informatie beschikbaar. Op de website www.defysiotherapeut.com vind je alle erkende fysiotherapeuten van Nederland,… Read more »

Naar de fysiotherapeut, hoe gaat dat?

      Reacties uitgeschakeld voor Naar de fysiotherapeut, hoe gaat dat?

Kun je rechtstreeks naar de fysiotherapeut of een fysiotherapeut-specialist – zoals een manueeltherapeut, oedeemfysiotherapeut – of moet je arts je verwijzen? Wel zo handig als je dat weet. Er zijn verschillende routes Vroeger, voor 2006, moest je altijd door je arts verwezen worden. Dit is veranderd en nu kun je rechtstreeks naar de fysiotherapeut. Dat heeft veel voordelen. Meestal kun… Read more »

Hoe zit het met vergoeding van fysiotherapie?

      Reacties uitgeschakeld voor Hoe zit het met vergoeding van fysiotherapie?

Fysiotherapie wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Er zijn in Nederland een groot aantal zorgverzekeraars met nòg veel meer aanvullende verzekeringen. Dat maakt het best lastig om te kiezen.  Zie de infografic.  Er zijn ook zorgverzekeraarvergelijkers, die je een overzicht kunnen geven van de kosten en de vergoedingen. In een aantal gevallen worden die gesponsord door de zorgverzekeraars. Op www.kiesbeter.nl, een… Read more »